Zorgkaart Nederland

Laatst bijgewerkt op 757 dagen geleden door Hadewych Reacties (1)

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Hadewych
   Hadewych 757 dagen geleden

   Volgens dit onderzoek zijn de beoordelingen op Zorgkaart niet representatief voor het oordeel van alle patiënten. ZorgkaartNederland.nl toont cijfers over 56,6% van alle specialisten. Slechts 7,6% van alle specialisten is door minstens 9 patiënten gewaardeerd. Van de unieke bezoekers brengt gemiddeld 0,08% een stem uit.

   Maar àls leken via de Zorgkaart waarderingen geven, is dat nuttig voor de Inspectie. Oordelen van patiënten over ziekenhuizen komen overeen met oordelen van de IGZ volgens dit onderzoek. Het onderzoek van Tijn Kool (Radboudumc) bevestigt dat zorginstellingen, toezichthouders en zorgverzekeraars hun voordeel kunnen doen met de ogen en oren van de patiënt bij het beoordelen van veiligheidsrisico’s.

   Gemiddeld vijftien procent van de patiënten beoordeelden ziekenhuizen onder verscherpt toezicht met een cijfer onder de 6,5. De ziekenhuizen kregen de slechte beoordeling zowel voor, tijdens als na het verscherpte toezicht. Van de andere ziekenhuizen gaf slechts acht procent van de patiënten een slecht cijfer.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers