Regulatory furtures review

Laatst bijgewerkt op 475 dagen geleden door Hadewych

‘Inspecties en toezichthouders’ wordt naar het engels vertaald als ‘regulators’, waar de Britten dan weer naar verwijzen als ‘arm’s length bodies’. In een grote review van best practices van dit soort ‘armlengte organisaties’, met uitzondering van markttoezichthouders, wordt een aantal aanbevelingen gedaan over regulering en toezicht.

Wat wij kwaliteitssystemen en veiligheidsmanagementsystemen noemen, noemen de Britten ‘regulated self-assurance’. Erkenning door een toezichthouder maakt bij hen deel uit van het kwaliteitssysteem, en ze bevelen dan ook aan om inspecties te bekostigen uit heffingen bij de ondertoezichtstaanden.

“De taak van toezichthouders is vooral om informatie en advies te bieden, zodat organisaties zichzelf effectief en betrouwbaar van kwaliteit verzekeren, en om te interveniëren als ondertoezichtstaanden dat niet doen.

Toezichthouders moeten een breed spectrum aan hefbomen hanteren, aanvullend aan hun formele bevoegdheden, om schade te verminderen en kwaliteit te verzekeren. Zulke hefbomen (interventies) kunnen gebruik maken van de invloed die gebruikers, cliënten, consumenten, interne toezichthouders en andere professionals hebben in een sector.”

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers